Studieliv
Tips til billigere studenterkørsel
YES! Tre års slavepiskeri er slut. Ikke flere periodiske systemer, ikke mere tysk grammatik. Huen er i hus, og NU begynder alt det sjove. Fester, kolde øl og ikke mindst den berømte og berygtede vogntur rundt til de glade og stolte forældre.
Men – for sådan et er der nemlig – studenterkørsel er i de fleste tilfælde møghamrende dyrt! Det kan faktisk koste op til 1500,- kroner pr. person for sådan en dag, men det behøver det ikke at gøre.
Alternativer til hestevogn og lastbil
Kender du nogen, som lige har en lastbil til overs, som I kan låne til studenterkørsel? Nej, vel? De vognmænd, som lejer deres lastbiler ud til studenterkørsel, fastsætter selv deres pris. Det er svært at finde alternativer, som både er egnede, lovlige og billige, og det kan være en del af forklaringen. Tag en snak i klassen om, hvad I gerne vil. Måske kan mindre end en stor lastbil gøre det for jer. Måske er der nogen, som kender nogen, der kan hjælpe. Måske kunne det være sjovt at gøre noget helt anderledes. Husk dog altid at tjekke, om jeres alternativer lever op til de sikkerhedskrav, som stilles.
Jo hurtigere jo billigere
Ligegyldigt hvad I vælger, så gælder det om at være hurtig. Allerede et år før I bliver færdige er det en god idé at undersøge mulighederne – de billige bliver som regel booket først. Så når du i 2. g står og ser misundeligt på de nyudklækkede studenter og ærgrer dig over, at du stadig skal knokle et helt år, er det tid til at tænke over studenterkørslen. Så er der større chance for at finde transport til en fornuftig pris.
Læs også: Billig bytur uden at mærke det
Læs kontrakten og spar penge
HUSK at læse kontrakten med firmaet grundigt igennem, før I skriver under. Hold især øje med, om I betaler for hele turen eller kun har vognen + chauffør til rådighed et vis antal timer. Studenterkørsel tager ofte længere tid end planlagt, og derfor kan det blive en ekstra dyr fornøjelse, hvis forsinkelsen koster jer flere penge. Tjek også, om firmaet sørger for en erstatning, hvis chaufføren eksempelvis bliver syg på dagen eller vognen ikke kan køre. Disse ting kan I bruge til at forhandle med firmaet om en lavere pris eller en bedre service.
Rigtig god tur!
Relaterede indlæg
Studieliv, Familieliv, Sparetips, Pengevaner
Sparetip: Bliv bevidst om dit dataforbrug og vælg det rette mobilabonnement
Få et samlet overblik over alt det du behøver at vide, før du vælger dit mobilabonnement.
Sparetips, Pengevaner, Familieliv
Spiir anbefaler: 5 lyd- og e-bøger til dig, som ønsker at ændre forbrugsvaner.
Få tips, motivation og meget mere med disse 5 disse bøger 🎧
Sparetips, Pengevaner, Familieliv
Spiir anbefaler: 7 lyd- og e-bøger om penge, forbrug og økonomi, der er guld værd
Få inspiration til sparetips, investeringer og meget mere med disse bøger 🎧