Pengevaner
Smile while spending: Sådan giver Spiir dig råd til det, der gør dig glad
Det skal handle om den smarte app, der er grøn og har et gævt ansigt, der smiler til dig - fuldstændig klar til at hjælpe dig! Det er selvfølgelig Spiir appen, jeg taler om. Hvis Spiir allerede er en del af dit daglige smartphone-app-repertoire, så ved du allerede det meste. Hvis ikke, så læs med her og få det fulde know-how, så Spiir også kan hjælpe dig med et smart og overskueligt indblik i dine pengevaner.
Men hvordan kommer du godt i gang med at bruge appen? Og hvad kan Spiir egentlig hjælpe med? Nu skal du høre:
Hvordan fungerer Spiir?
Spiir giver dig et detaljeret indblik i dine penge, hvor både indkomst og udgifter inddeles i mere end 80 forskellige forbrugskategorier såsom medicin, personlig pleje, fastfood, husleje og mange, mange flere.
Hvis du eksempelvis har været en tur i Netto og betalt fra den konto, du har tilknyttet i Spiir, vil appen registrere transaktionen som supermarked og automatisk postere udgiften som ‘dagligvarer’. Hvis Spiir ikke kan genkende transaktionen, kan du også selv gå ind og tilføje den korrekte kategori til posten. Det er ret smart! Og hvis du har købt noget andet fra Netto, såsom en ny vase fra spotvare-afdelingen, du hellere vil have registreret under ‘møbler & boligudstyr’ frem for dagligvarer, kan du med et snuptag også ændre kategorien.
På den måde kan du hele tiden holde øje med, hvad du har brugt i de forskellige kategorier hver måned, og Spiir vil også vise dig en graf over, hvad du har brugt af penge de foregående måneder. Det giver dig mulighed for at sammenligne dit forbrug i løbet af året og tjekke, om du i nogle måneder bruger flere eller færre penge, end du plejer.
Spiir er din ven!
Hos Spiir synes vi, at du skal hjælpes hen til et sted, hvor du kan få lov til at bruge dine penge på det, der gør dig glad - sådan helt ned i maven. Det er faktisk målet med appen! Og vi håber på, at du ved at bruge appen kan få så tjekket et overblik over dine penge, at du kan sætte nogle mål for, hvordan du helst vil bruge dem
Måske viser appen dig, at du lige nu bruger mange penge på takeaway, når du føler dig for smadret til at drible ned i supermarkedet, købe ind og hoppe i forklædet i dit eget køkken. Men når du tænker over det, vil du så i virkeligheden hellere bruge de penge, der nu ryger til pizza og burgere, på at gå på en fed shoppingtur hver måned? Valget og prioriteringen er op til dig.
Sæt personlige mål for dit forbrug
Hvis du går og ønsker dig et eller andet, du lige nu ikke kan finde plads i budgettet til, kan featuren ‘forbrugsmål’ hjælpe dig på vej.
Har du fundet ud af, at du bruger for mange penge på kluns, og vil du hellere prioritere pengene på restaurantbesøg og biografture med kæresten? Så kan du sætte et forbrugsmål på ‘tøj, sko og accessories’’ på et bestemt beløb - enten på uge- eller månedsbasis. Hver gang du bruger penge på tøj, vil Spiir automatisk tracke, om du holder dig inden for dit mål, og du får også besked, hvis forbruget begynder at stikke af.
Fidusen med at sætte forbrugsmål, som du helt selv bestemmer, er, at du nemt og hurtigt kan tjekke, om du smider for mange penge ‘den forkerte vej’, eller om du holder dig på den rette sti, der vil føre dig til dine drømme. Tjek!
Spiir åbner dine øjne
I takt med at du bliver bedre og bedre venner med Spiir, kan det være, at du vil løbe ind i nogle overraskelser. Det skete for mig, da jeg over en længere periode havde brugt Spiir og fandt ud af, at jeg en måned havde brugt 600 kroner på kaffe.
Det er der ikke nødvendigvis noget galt med - problemet lå hos mig selv, fordi jeg vurderede, at kaffen ikke gjorde mig så glad, at den burde koste mig 600 kroner om måneden.
Ved at bruge Spiir kan det altså være, at du får nogle åbenbaringer om dit eget forbrug. Faktisk kan vi se, at når Spiirs brugere har brugt appen i en periode på tre måneder, har de sparet 10% på deres samlede forbrug - bare ved at blive bevidste om, hvor deres penge ryger hen, og hvordan de gerne vil prioritere dem. De 10% kan du jo passende bruge på shopping, rejser, opsparing eller noget helt fjerde.
Hashtags giver dig overblikket
Udover at du kan sætte forbrugsmål og kategorisere dine penge i et hav af smarte kategorier, kan du faktisk også lege Instagram og hashtagge dine forskellige posteringer. Det kan være, at du skal på en ferie og gerne vil have et overblik over hvor mange penge, du bruger på rejsen. Her kan du tilføje et hashtag til alle de udgifter, du har på rejsen. Et eksempel kunne være #vietnam2019. Herefter kan du søge efter det specifikke hashtag, og du vil nu få vist en samlet oversigt over alle de poster, du har tilføjet det til det pågældende hashtag.
Da jeg til min store overraskelse fandt ud af hvor mange knaster, jeg egentlig skød afsted på kaffe hver måned, ønskede jeg at holde mit kaffeforbrug i kort snor. Derfor mærker jeg nu alle mine kaffeudgifter med hashtagget #kaffe, og på den måde kan jeg hurtigt tjekke op på, hvordan det står til - og med dette hashtag kan jeg endda sammenligne mit kaffeforbrug fra måned til måned. Mega smart!
Med andre ord viser Spiir dig, hvor dine penge ryger hen. Ved at bruge appen får du et ultimativt kig ind i dine forbrugsvaner og dine penge, og det er her, du måske får lysten til at ændre på nogle af dine pengevaner. I den perfekte verden går dine penge selvfølgelig til det, der gør dig glad, og forhåbentlig kan Spiir være en hjælpende hånd i rejsen mod netop det!
Relaterede indlæg
Studieliv, Familieliv, Sparetips, Pengevaner
Sparetip: Bliv bevidst om dit dataforbrug og vælg det rette mobilabonnement
Få et samlet overblik over alt det du behøver at vide, før du vælger dit mobilabonnement.
Sparetips, Pengevaner, Familieliv
Spiir anbefaler: 5 lyd- og e-bøger til dig, som ønsker at ændre forbrugsvaner.
Få tips, motivation og meget mere med disse 5 disse bøger 🎧
Sparetips, Pengevaner, Familieliv
Spiir anbefaler: 7 lyd- og e-bøger om penge, forbrug og økonomi, der er guld værd
Få inspiration til sparetips, investeringer og meget mere med disse bøger 🎧