Studieliv, Sparetips
Flyt billigt
Ligegyldigt hvordan man vender og drejer det, så er det dyrt at flytte. Men hvis du tænker lidt over det, kan der være penge at spare. Vi har samlet et par tips.
Spar penge på flytningen
Hvordan sparer jeg penge på flytningen?
Få hjælp fra venner - det er både hyggeligt og billigere
Du kan spare penge, hvis du selv flytter dine ting eller får dine venner til at hjælpe, men så dækker hverken din eller deres forsikring, hvis der bliver ødelagt noget under flytningen.
Læs også: 5 guldkorn: sådan finder du et billigt lejemål i studiebyen
Husk i øvrigt at flyttekasser også kan købes brugt. Hvis du vælger at få et firma til at komme og pakke det hele ned eller forestå selve flytningen, så husk at indhente flere skriftlige tilbud, og tjek om flyttefirmaet har et dårligt ry. Det kan f.eks. gøres på forbrugerklagenævnets hjemmeside. Husk at sikre dig, at dine ting er forsikret under transporten – det dækker flyttefirmaet som regel ikke.
Du kan også leje en kassevogn, som stadig gælder som personbil, og køre selv. Flytter du fx Århus - København tilbyder nogle udlejere at du henter bilen i den ene by og afleverer i den anden, så du ikke skal køre dobbelt! Det er værd at undersøge.
Hvornår bliver det billigere?
Der er altid omkostninger ved at flytte. Hvis du planlægger at flytte til noget billigere for at få flere penge i det daglige, skal du huske, at der er en stor engangsudgift ved flytningen, som først bliver opvejet efter nogle måneders sparet husleje.
Hvordan sælger jeg mit hus uden for mange udgifter?
Hvis du sælger dit hus eller din lejlighed uden om ejendomsmægleren, sparer du salæret, der typisk er flere procent af købssummen. Der findes flere portaler,
Der er altid omkostninger ved at flytte. Hvis du planlægger at flytte til noget billigere for at få flere penge i det daglige, skal du huske, at der er en stor engangsudgift ved flytningen, som først bliver opvejet efter nogle måneders sparet husleje.
Læs også: "Det kostede mig 30.000 at flytte hjemmefra"
Hvor hussælgere og -købere mødes, og det kan godt betale sig at gøre arbejdet selv. Hvis du vil, kan du få en advokat til at bistå dig med det juridiske arbejde og få banken eller realkreditinstituttet til at komme med de tal, du skal bruge for at lave en salgsopstilling.
Hvad skal jeg tage højde for, før jeg flytter?
Du skal tage højde for skatteprocenten i kommunen og omkostninger ved andre udgifter som daginstitutionspladser, fritidshjem og transport. Det kan være et indviklet regnestykke, men hvis du bruger Spiir er du allerede godt på vej. Der har du et overblik over, hvad du skal sammenligne med. Undersøg også muligheden for boligsikring hos den kommune, du flytter til.
Husk også at læse, hvad der står i din lejekontrakt om, hvordan du skal forholde dig, hvis du flytter fra en lejebolig. Måske skal du selv stå for istandsættelsen. Det kan også være dit depositum skal dække maling og vedligeholdelse. Og husk at melde flytning til alle!
Relaterede indlæg
Studieliv, Familieliv, Sparetips, Pengevaner
Sparetip: Bliv bevidst om dit dataforbrug og vælg det rette mobilabonnement
Få et samlet overblik over alt det du behøver at vide, før du vælger dit mobilabonnement.
Sparetips, Pengevaner, Familieliv
Spiir anbefaler: 5 lyd- og e-bøger til dig, som ønsker at ændre forbrugsvaner.
Få tips, motivation og meget mere med disse 5 disse bøger 🎧
Sparetips, Pengevaner, Familieliv
Spiir anbefaler: 7 lyd- og e-bøger om penge, forbrug og økonomi, der er guld værd
Få inspiration til sparetips, investeringer og meget mere med disse bøger 🎧