Studieliv
12 ‘lifesaving’ apps der gør dit liv nemmere som studerende
Lange to do lister. Gruppeopgaver, du skal skrive. Bøger og artikler, du skal læse og forberede til morgendagens undervisning. Et studiejob, du skal passe. En familie, der gerne vil se dig en gang imellem. En håndfuld venner, der også forventer, at du har tid til at drikke øl med dem. Og du kunne sikkert blive ved...
Er du studerende? Så ved du om nogen, at hverdagen kan byde på en masse arbejdsopgaver.
Vil du have lidt hjælp til alle de daglige ‘to do’s’? Så er teknologien din ven. Her får du en liste med 12 geniale og gratis apps, der giver dig overskud i hverdagen.
Wunderlist - til kamp mod endeløse ‘to do’ lister
‘To do’ lister kan være ret hjælpsomme i en travl hverdag. Det vil sige, hvis ikke det bliver et virvar af post-its og noter alle vegne, du ikke kan finde hoved og hale i.
Med Wunderlist kan du løse det problem én gang for alle. Appen giver dig nemlig mulighed for at lave flere ‘to-do’ lister og navngive dem, så du både har en liste over, hvad du skal nå i løbet af dagen, en liste over dine arbejdsopgaver, en liste over dit studie og en liste over din uge.
Når en opgave er løst, sætter du et hak ved den. Du kan også dele listen med forskellige personer. Det er ret praktisk, hvis du laver en indkøbsliste, du gerne vil dele med din roommate eller din kæreste.
Der er altså rig mulighed for at blive rigtig organiseret! Er du Apple-bruger, kan du med fordel bruge Apple Notes, der har mange af de samme funktioner som Wunderlist.
Evernote - overblik over alle dine noter
Du skal finde frem til en note, du skrev til undervisningen i sidste uge. Åhh, hvor var det nu, du gemte den? Skrev du en word-fil? Hvilken mappe lagde du den i? Nu bruger du endnu engang dyrebare minutter på at lede efter en note. Hvor er det irriterende!
Lad os introducere dig for Evernote. Den ultimative noteskrivnings-app, der også fungerer på din computer. Her kan du skrive noter til din undervisning og gemme dem i forskellige mapper.
En måde at gøre det på er at have en mappe for hvert af dine semestre. Herunder kan du så have mapper for hver af dine fag, og så kan du gemme dine noter i den retmæssige mappe. Det giver et super overblik, og er en god måde, du kan samle alle dine noter ét sted. Hvis du så alligevel ender med at lede efter en specifik note, kan du søge inde i programmet, og så finder Evernote hurtigt frem til den. Fordelen ved Evernote er også, at det bare kræver en internetforbindelse at tilgå dine noter fra hvilken som helst computer eller telefon.
Google Translate - hjælp til oversættelser
Du sidder på tredje time og læser det lange kapitel, du skal have forelæsning om i morgen. Det er på engelsk, og det er virkelig langhåret. Du læser den samme sætning igen og igen. Hvis bare teksten var på dansk…
Du kender helt sikkert Google Translate, der næææææsten fejlfrit kan oversætte fra hundredvis af sprog til det sprog, du vælger.
Men vidste du, at du med Google Translates app kan tage billeder af et stykke tekst og få det oversat? Måske det kan lette forberedelserne til morgendagens forelæsning? Det er i hvert fald rimelig smart.
Google Drev - det bedste værktøj til gruppearbejde
Er der noget federe, end når tingene bare spiller? Det gør det med Google Drev, der giver dig 15 GB til rådighed til at skrive dokumenter (Google Docs), lave regneark (Google Sheet), slide-præsentationer (Google Slide) og meget mere.
I dit personlige Google Drev kan du organisere dine dokumenter i forskellige mapper. Og skriver du opgaver med din studiegruppe, kan I alle få adgang til det samme dokument ved at tilføje hinandens emails. Det gør opgaveskrivning en del nemmere!
Når du bruger Google Drev slipper du også for at være bange for, at din computer, som du selvfølgelig ikke har ‘backet up’, ‘crasher’, og du derfor mister alle dine dokumenter. Åh, sikke et helvede det ville være! Google Drev gemmer nemlig automatisk dine ændringer, hver gang du tilføjer noget nyt. Det eneste programmet og appen kræver for at fungere er en internetforbindelse.
30/30 - fokus på dine opgaver, én ad gangen
Det der med de endeløse ‘to do’ lister... Det har vi allerede talt om. Men så kender du sikkert også, når du slet ikke ved, hvor du skal starte henne. Og inden du ser dig om, ender du med at bruge fem minutter på at skrive en halv email. Så ti minutter på at lave noget studierelateret. Og så ‘zoner’ du lidt ud og begynder at svare på Facebook-beskeder.
Med appen 30/30skal det være slut! Den hjælper dig nemlig med at ‘single-taske’; altså at fokusere på én opgave ad gangen. Forskning viser, at du får meget mere fra hånden på den måde.
I appen kan du taste dine forskellige gøremål ind i en prioriteret rækkefølge samt vurdere, hvor lang tid de tager at færdiggøre. Appen holder styr på, hvad du skal gøre hvornår. Den tager også tid og giver dig generelt et super overblik, så du ikke springer fra opgave til opgave uden at blive færdig med noget.
Freedom - blokér for overspringshandlinger
Du sidder til en forelæsning og prøver på at tage noter. Men uden du tænker over det, åbner du en ny fane, taster “f”…. Og frem kommer dit Facebook-feed. Hov, hvad var det for en sjov kattevideo?
Selvom du nu har fået nogle redskaber til at skabe gode, organiserede noter og ‘to do’ lister, så mangler der stadig noget. Et værktøj til at blokere for alle de chatbeskeder, likes, notifikationer og kattevideoer, der har det med at smadre din koncentration, når du har allermest brug for den.
Med Freedom kan du blokere visse hjemmesider og apps (sociale medier måske?!), og du kan både installere programmet på din telefon og din computer, og så tænde for det, når du har brug for lidt ro til hjernen.
‘Bye bye’ nuttede kattevideoer ;-)
Calm - ro på i en travl hverdag
Der er dage, hvor ‘to do’ listerne er uendelige, vasketøjskurven er overfyldt, og du da egentlig burde tage afsted til træning. Det er ikke rart konstant at føle sig bagefter.
Her er Calm en god hjælp. En mindfulness-app, der kan lidt forskelligt. Du kan tage guidede meditations-sessions, du kan afprøve et syvdages mindfulness-kursus, eller du kan få hjælp til at slappe af eller sove.
‘Namaste’ <3
Eksamenshjælp - eksamen med overskud
Mareridt, svedige håndflader og overtænkning. Det er eksamenstid, og det er de færreste, der er fuldstændig cool med læseferie, grønne duge, lukkede døre og alvorlige censorer.
Derfor har Studenterrådgivningen udviklet en app, Eksamenshjælp, der tackler problemer op til eksamen.
Appen indeholder tre hovedkategorier, fald til ro, eksamen og studieteknik. Her kan du få en masse brugbare tips og tricks til, hvordan du kan ‘deale’ med de problemer, du har i forhold til eksamen. Måske er du nervøs. Måske har du svært ved at sove, eller måske halter du bagud med at planlægge din tid og læseplan op til eksamen.
Så er det bare med at fatte appen og få lidt ro på nerverne.
Spiir - bliv ‘pals’ med din økonomi
Nu kan du holde styr på dine gøremål og skrive noter som en boss. Men livet som studerende handler også om andet end ‘to do’ lister og noteskrivning. Blandt andet pengesedlerne på din bankkonto.
Med Spiir får du en app, der gør det nemt at holde styr på din økonomi. Og bliver du rigtig gode venner med appen, vil du faktisk hurtigt finde ud af, hvor nemt det er at prioritere dine penge og din SU , så du kan bruge dem på det, der gør dig glad.
På den måde kan du i hvert fald få elimineret økonomien som en af de ting, der ellers kan gøre dig stresset i en travl hverdag.
Stambz - hold styr på rabatkortene
Rydder du engang imellem op i din pung og finder et hav af rabatkort til forskellige caféer rundt om i byen? De der med køb ni kopper kaffe og få den 10. gratis? Du skal være godt organiseret, hvis du konsekvent husker at få dine klip i rabatkortet, når du køber kaffe…
Der findes faktisk et meget federe alternativ. Stambz! En virtuel oversigt over dine rabatkort. I appen kan du se en liste over hvilke caféer og restauranter, der er med i ordningen i dit nærområde, samt hvilke tilbud de kører.
Er din yndlingscafé med på Stambz, kan du få dit klip inde i appen, og på den måde skal du ikke holde styr på utallige rabat-pap-kort i din pung.
Too Good To Go - lækker mad på budget
Vil du købe mad i store mængder til lave priser og samtidig være med til at bekæmpe madspild? Med Too Good To Go får du muligheden.
I appen får du en oversigt over forskellige spisesteder og bagerier, hvor du ved butikkens lukketid kan hente overskydende mad. Du kan eksempelvis købe en billet gennem appen til bageriet Emmerys. For 39 kroner får du så en hel papirpose fyldt med croissanter, tebirkes, franskbrød, boller og rugbrød. Du kan også hente mad fra buffetten hos DalleValle eller sushi fra den lokale sushirestaurant.
Velbekomme 😛
Studiz - goder til studerende
Selvom du har mange ting at se til som studerende, så er der også visse goder ved at sidde på skolebænken. Vi taler selvfølgelig om studierabat! Og faktisk findes der et hav af studierabatter, som du sikkert sjældent udnytter eller ikke engang vidste eksisterede…
Med Studiz, som også fungerer som en hjemmeside, kan du søge i hundredvis af studierabatter til alt fra onlinebutikker, restauranter eller skønheds- og wellnessbehandlinger. Det er en helt ny verden af rabatter, der åbner sig.
Phew. Det var 12 apps i forskellige genrer, der kan gøre dit liv som studerende lidt sjovere, lidt mere organiseret og lidt billigere. What’s not to like? Smut du bare ind i App Store eller Google Play og kom i gang med at downloade og udforske!
Relaterede indlæg
Studieliv, Familieliv, Sparetips, Pengevaner
Sparetip: Bliv bevidst om dit dataforbrug og vælg det rette mobilabonnement
Få et samlet overblik over alt det du behøver at vide, før du vælger dit mobilabonnement.
Sparetips, Pengevaner, Familieliv
Spiir anbefaler: 5 lyd- og e-bøger til dig, som ønsker at ændre forbrugsvaner.
Få tips, motivation og meget mere med disse 5 disse bøger 🎧
Sparetips, Pengevaner, Familieliv
Spiir anbefaler: 7 lyd- og e-bøger om penge, forbrug og økonomi, der er guld værd
Få inspiration til sparetips, investeringer og meget mere med disse bøger 🎧