Sparetips, Familieliv
10 gode råd til et bryllup på budget
Drømmer I om et personligt bryllup, I kan tænke tilbage på med tilfredshed i sindet? Men rækker pengene ikke til slot, limousine og kæmpe kjole? Så læs med her og find inspiration til at holde et bryllup på budget, der ikke går på kompromis med de romantiske pigedrømme.
Hvor meget må det koste?
Det er jeres bryllup og jeres bryllupsbudget. Om I bruger 10.000, 50.000 eller 100.000 kroner kommer an på, hvad I forestiller jer og har af penge til at kaste efter kjole, menu og festsal.
Dankortet kan dog hurtigt blive rødglødende, når I først kommer igang med alle indkøbene. Forsøg derfor at lægge et bryllupsbudget fra starten. Det vigtigste, når man skal holde et bryllup på budget er, at undersøge markedet og vær realistiske. Hvor meget vil I bruge på mad, drikkevarer, tøj, kørsel og servietter.
Sæt et beløb af til de forskellige poster og hold løbende øje med, om I kan holde jer inden for budgettet. Har I brug for ekstra hjælp til at undgå, at bryllupsindkøbene løber løbsk, så brug Spiirs app med den smarte assistent, der kan fortælle jer, om I overholder jeres bryllupsbudget.
Læs også: Få økonomiske superkræfter med Spiirs app
1. Brug jeres hjælpsomme netværk
Et godt råd, når du skal holde et bryllup på budget, er at bruge dit netværk. Kender din veninde en frisør, er din moster make-up-artist, eller er din svigerinde blomsterdekoratør? I har sikkert mennesker i jeres netværk, der kan hjælpe på den ene eller anden måde. Og sikkert til en favorabel pris eller helt gratis. De fleste vil gerne give en hånd med, så I får det mest vellykkede bryllup i historien og samtidig sparer knaster på jeres bryllupsbudget.
2. Bryllup uden for sæson
Blå himmel, solskin og lyse aftener er drømmescenariet for de fleste brudepar. Der er mange muligheder for at holde et smukt bryllup på budget på andre tidspunkter end om sommeren og foråret. Hvorfor ikke holde bryllup i efterårets smukke gyldenrøde, -gule og -brune nuancer? Eller hvad med et bryllup om vinteren, hvor frosten ligger flot over markerne?
Vælger I at lægge jeres bryllup uden for sommersæsonen, har I den fordel, at I kan presse priserne lidt ned. Der er I nemlig ikke i konkurrence med 117 andre brudepar.
Vil I spare yderligere på jeres bryllupsbudget, så se om I kan lægge brylluppet en anden dag end en lørdag. Lørdag er oftest den dyreste dag at leje lokaler, da mange holder fest denne dag.
3. Bestil festlokale i god tid hvis du vil holde et bryllup på budget
Der kan være rift om lokalerne på den smukke kro eller herregård, hvor I havde tænkt jer at holde bryllup. Så vær i god tid med leje af festlokale.
Lægger I brylluppet uden for sæson eller en anden dag end en lørdag, kan I være heldige at der er lidt penge at spare på lokaleleje.
Overvej om I har mulighed for at holde brylluppet hjemme for at minimere eller helt eliminere udgiften til dansegulvet. Det kan også være, I har plads til den lidt billigere variant - et telt i haven. Eller det kan være, I vælger at invitere en lille sluttet flok til brylluppet, der sagtens kan være hjemme i stuen.
Læs også: Sådan sparer du hele 24.412 kroner på konfirmationen
4. Suppe, steg og is fra billigt cateringfirma
Selvom I skal holde et bryllup på budget kan I sagtens bestille lækker mad til brylluppet. Undersøg nettet for billige cateringfirmaer. Men husk at tjekke anmeldelser af firmaerne på sider som Trustpilot, før I bestiller. Og bestil eventuelt en prøvemenu, før I kaster jer ud i at købe til samtlige 150 inviterede gæster.
Har I et par kokke i maven, har I måske lyst til selv at stege bøffer og skrælle kartofler. Mon ikke I også kan få hjælp af venner og familie til at forberede menuen. Måske moster Tove elsker at bage og bygger den flotteste bryllupskage til jer. Planlæg en menu, hvor maden kan forberedes i ugerne op til festen – så kan I også holde øje med de gode tilbud i supermarkederne!
Læs også: Spar tid, penge og besvær i online supermarkeder
5. Køb boblerne i Tyskland
Når I ved, hvad menuen skal indeholde, kan I undersøge priserne på vin, bobler, øl og vand. Et klassisk tip til at holde bryllupsbudgettet nede, er at tage en tur over grænsen til Tyskland, hvor I kan prøvesmage og hente drikkevarer til festen. Det koster lidt transport, men der kan godt være en del penge at spare alt efter hvor i landet, I bor, og hvor store mængder I køber. Hvis I er i tvivl om, hvor meget i må have med hjem, så læs vores indlæg om grænsehandel.
6. DIY bordkort og pynt
Lav jeres egne bordkort. Det er hyggeligt, og I kan spare penge på bryllupsbudgettet ved selv at klippe hjerter og skrive navne med sølvtusher. Der er masser af inspiration og guides at hente på nettet. Her kan I også bestille karton, skabeloner og glimmerlim billigt.
Pynten til brylluppet kan I købe billigt på eBay, men I kan også vælge at lave det selv, så den matcher bordkortene. Køb afskårne blomster i supermarkedet, og sammensæt selv små buketter. Lån vaser af venner og familie, køb dem i genbrugsbutikker, gå i Søstrene Grene eller IKEA. Det er desuden også en god ide at købe afskårne blomster til pynt i kirken.
7. Lej drømmekjolen og smokingen
En af de dyre poster i et bryllupsbudget er det flotte tøj. Skal I holde et bryllup på budget findes der heldigvis en måde at omgå den store økonomiske post til kjole, skjorte og blankpudsede sko. Der findes utallige sider, hvor I både kan leje det store pailletskrud og den stilfulde smoking. Det er billigere end at købe. På den måde sparer I penge på tøjet, som I, ‘let’s face it’, kun bruger den ene dag.
Hvis I foretrækker at købe, så hold udkig efter udsalg og outlets på brudetøj. Eller kig i genbrugs- og retrobutikker eller på DBA og GulogGratis. Måske får I fingre i den smukkeste unikke retrokjole til en slik.
8. Gør det selv make-up
Som brud kan du sagtens lægge en flot make-up og sætte håret selv, eller få hjælp fra din søster, veninde eller mor. Der findes masser af guides på nettet til brudemake-up og håropsætning, så er både udgiften og de to timer hos frisøren sparet væk.
9. Unik transport fra kirken
Transporten fra kirken behøver ikke tilskrives en kæmpe post i bryllupsbudgettet. Hvad med at spørge nogle af jeres venner, om de kunne tænke sig at pynte en bil til jer. Måske synes de, ideen er super fed, og I bliver transporteret på en anderledes, overraskende og personlig måde.
10. Trendy bryllupsbillede #HASHTAG
Organiser alle billederne fra bryllupsfesten ved at lave et personligt #HASHTAG til festen. Bed alle gæsterne om at bruge det, når de deler billederne på Facebook eller Instagram. Hvem elsker ikke at dele romantiske bryllupsbilleder? På den måde kan I spare fotografen og engangskameraerne væk og stadig få taget en masse personlige og gode billeder selvom I holder et bryllup på budget. I har automatisk alle billederne samlet under ét hashtag, uden at I skal gøre noget. Obs: tjek om hashtagget er blevet brugt tidligere, før I vælger ét til jeres bryllupsbilleder.
Brug Spiir til at holde styr på bryllupsbudgettet, I kan eksempelvis bruge tagget #bryllup til at holde styr på alle udgifter. På den måde kan I hele tiden holde øje med, at jeres drømmebryllup holder sig på den rigtige side af jeres budget.
Relaterede indlæg
Studieliv, Familieliv, Sparetips, Pengevaner
Sparetip: Bliv bevidst om dit dataforbrug og vælg det rette mobilabonnement
Få et samlet overblik over alt det du behøver at vide, før du vælger dit mobilabonnement.
Sparetips, Pengevaner, Familieliv
Spiir anbefaler: 5 lyd- og e-bøger til dig, som ønsker at ændre forbrugsvaner.
Få tips, motivation og meget mere med disse 5 disse bøger 🎧
Sparetips, Pengevaner, Familieliv
Spiir anbefaler: 7 lyd- og e-bøger om penge, forbrug og økonomi, der er guld værd
Få inspiration til sparetips, investeringer og meget mere med disse bøger 🎧